50è Aniversari
1961 - 1966

1961. Rània, empresa lletera , uneix el seu nom a les aspiracions esportives de la Penya per a aquesta temporada.

Competirem amb un nodrit conjunt de corredors. Un dŽaficionats format per Joaquim Bertrán, Jaume Lorenzo, Miquel Gomis, Josep Fisas i Antoni Asencio. Un altre de la categoria de principiants format per: Manuel Calmaestra, Domènec Garrido, Antoni Aguilera, Lluís Arbó, Isidre Hernández, Joan Vallejo, Ramon Madaula, Antoni Fernández i Manel Pérez. Tots aquests corredors foren dirigits per Jaume Lorenzo. També es formà un equip de juvenils que el constituí Josep Guimerà, Gregori Victori, Antoni Torrella, Josep Saperas, Joan Ribas, Jaume Vilalta i Esteve Rius. El director dŽaquest equip fou Francesc Salas.

Assoliren victòries individuals: Hernández, dues; Madaula, dues; i Asencio, Fernández i Guimerà, una cadascun. La dŽaquest últim li significà proclamar-se campió de Terrassa. Entre tots guanyaren dinou curses per equips de club, de les quals hem de destacar el Campionat de Catalunya de Muntanya i el Campionat de Terrassa.

La Penya expressà el condol per la pèrdua del senyor Celestí Manent Casanovas, mort el dia 18 dŽabril dŽaquest any, recordant que fou el primer president de la Penya.
Per a la temporada 1962 sŽacordà un nou contracte publicitari, aquesta vegada amb la marca terrassenca "Mery", nom que sŽuní al nostre jersei. Els corredors escollits per defensar-lo foren: Josep Guimerà, Josep Gené, Antoni Martínez, Salvador Garcia, Josep Saperas, Joan Cruz, Lluís Arbós, Isidre Hernández, Antoni Asencio, Antoni Fernández, Domènec Garrido, Eduard Provencio, Antoni Navas i Aureli Batalla. Actuaren com a directors dŽequip: Artur Coll, Jaume Ponsa i Jaume Lorenzo.

Es guanyaren cinc curses individualment i nou per equips de club. Cal ressaltar lŽexcel.lent actuació de Josep Guimerà, el qual guanyà el Trofeu Rieju, acumulant primers llocs en sis de les proves de les que es composava.

Ens trobem dins en lŽany 1963 i ens hem de referir a la situació social de la Penya, la Junta Directiva de la qual ha sofert diverses modificacions, quedant consolidada, a partir de lŽassemblea dŽaquest any, de la manera següent: president, Josep Betriu; vicepresident, Amadeu Giménez; tresorer, Jaume Ponsa; secretari, Wenceslau Serra; comptador, Jordi Bou; i vocals, Jordi Asensi, Marcel.lí Bou, Enric Salvador, Joan Subirana, Josep Fontanet, Alfred Llimona, Ramon Codina i Josep Miralles.

Els equips de competició, els formen els corredors següents: Josep Guimerà, Josep Gené, Josep Farreras, Josep Checa, Sebastià Segú, Joan Vila, Jaume Lorenzo i Josep Palacios, tots ells corredors de la categoria dŽaficionats de 2a. De la categoria juvenil es tingué a Antoni Martínez, Antoni Castells, Francesc Gómez i Rafel Vallejo. La direcció tècnica, la porten Artur Coll, Jaume Ponsa i Josep Granero.

Aquesta temporada una altra empresa terrassenca, TV Thir, va unir el seu nom al jersei de la Penya amb un conveni publicitari.

LŽequip de corredors que es confeccionà respongué plenament a les expectatives que oferia i, amb entusiame i qualitat, obtingué moltes victòries, tant individuals com per equips de club, com a continuació veurem.

Començarem pel corredor que en va guanyar més, Joan Vila, amb sis victòries. Seguirem per Antoni Martínez, amb cinc, conegut per lŽafició amb el motiu de "el pulga", per la seva especialitat com a escalador, i menut com el famós Trueba "el pulga de Torrelavega", guanyador del Premi de Muntanya en alguns Tours de France. Precisament, una de les primeres curses guanyades per Antoni Martínez fou lŽescalada a Montjuïc, en la seva categoria, i on hi van participar els millors corredors de lŽespecialitat. Fou seleccionat per representar Catalunya en el Campionat dŽEspanya dŽaquell any. Aconseguiren victòries, també, els corredors següents: Josep Guimerà, tres; Josep Gené, tres, una dŽelles la Volta a Girona en tres etapes; Josep Farreras, dues; i, amb una, cadascun dels corredors Sebastià Segú, Josep Checa, Jaume Lorenzo (Campionat de Sabadell), Josep Palacios (Campionat de Girona) i Francesc Gómez.

Tots els nomenats i la resta de corredors de la Penya aconseguiren vint-i-dues victòries per equips de club, de les que sobresurten el Campionat de Catalunya dŽaficionats, la Volta a Girona i el Campionat de Terrassa.

"LŽavi Rius ens ha deixat" era el títol de lŽeditorial del butlletí núm.5, del juliol dŽaquest any 1963, comentant la mort del que fou gran entusiasta dels valors juvenils i esportius de la Penya, en el món de la qual se’l considerava president, en contra de la seva voluntat.

Tancarem el 1963 fent ressò del fet que, a mitja temporada, passaren a la categoria dŽaficionats de primera, conseqüència de lŽalta puntuació conquerida, els corredors següents: Josep Gené, Josep Farreras, Josep Guimerà, Joan Vila i Sebastià Segú.

Per a la temporada 1964, a la qual ara ens referirem, es continua portant el nom de TV Thir al jersei de la Penya, com lŽany anterior. Al gest dŽaquesta empresa amiga i terrassenca, s’hi va correspondre amb una atapeïda activitat, tant dŽorganització com de competició, equiparable als millors anys de la Penya.

Per començar ens hem de referir a lŽorganització de curses. Cada any venim realitzant les tradicionals però, ara, aquest any se nŽhi han afegit més, totalitzant el detall següent: Prova Social, Campionat Social, I Festa de la Parròquia de St.Pere, Festa Major de St.Pere (XVII Trofeu Costa Avellaneda), Festa Major de Rubí, Festa Major de Terrassa (Campionat Juvenil de Terrassa), Festes del Carme a Terrassa, Festa Major de Castellbisbal i IV Campionat de Catalunya de Muntanya. Són nou curses, el que significa un notable esforç dŽorganització, realitzat amb eficàcia per un equip directiu i tècnic que fou molt felicitat.

De lŽactivitat esportiva de competició, direm que, sota la direcció tècnica dŽArtur Coll, assistit per Jordi Bou, els corredors escollits foren: Antoni Martínez, Manel Titos, Josep Giménez, Josep L.López i Joaquim Jové, de la categoria dŽaficionats. Albert Poblet, Josep L.Grasa i Josep Batlle, de la categoria juvenil.

Pocs corredors, però amb entusiasme i qualitat ben abundants, els quals ens donaren resultats brillantíssims, guanyant les curses que esmentem seguidament:

Data Població Corredor guanyador Data Població Corredor guanyador
19.3.64 Barcelona Antoni Martínez 30.3.64 S. Hipòlit de Voltregà Josep Giménez
05.4 Sabadell Antoni Martínez 19.4 Igualada Manel Titos
03.5 Montcada Albert Poblet 06.5 Saragossa Josep Giménez
07.5 Saragossa Antoni Martínez 17.5 Terrassa Josep Giménez
28.5 Mataró Albert Poblet 29.5 Cornellà Albert Poblet
21.6 Barcelona Josep Giménez 05.7 Terrassa Antoni Martínez
12.7 Terrassa Josep Giménez 19.7 S. Feliu de Codines Josep Giménez
21.7 Barcelona Josep Giménez 25.7 Molins de Rei Josep Giménez
26.7 Barcelona Antoni Martínez 09.8 Berga Antoni Martínez
23.8 Castellbisbal Antoni Martínez 28.8 Granollers Albert Poblet
30.8 Sabadell Manel Titos 13.9 Sabadell Albert Poblet
27.9 Roda de Ter Manel Titos 04.10 Sabadell Antoni Martínez
25.10 Molins de Rei Antoni Martínez      


Hem relacionat una estadística impressionant dels corredors de la Penya en aquest any 1964, a la qual hi posaren tanca dŽor Albert Poblet i Josep Giménez, en proclamar-se campion de Catalunya i Barcelona respectivament.

Poblet, Giménez i Martínez tingueren lŽhonor de defensar Catalunya en el Campionat dŽEspanya del mateix any.

Amb el propòsit de millorar socialment, la Penya trasllada la seva seu a la carretera de Rellinars, 187 (Snak Bar Avinguda).

En el butlletí de presentació de la nova temporada, la del 1965, lŽeditorial comenta "nova temporada, nova fórmula". No era per menys ja que sŽestructurava una, encara millor, actitud social i esportiva, en base dŽuna nova cooperació empresarial. I havia de ser millor perquè venia de la mà de Miquel Poblet, el corredor professional de fama internacional. Fou puntal de lŽequip italià Ignis, marca italiana amb factoria a Catalunya, la gerència de la qual exercia Miquel Poblet. Tres factors coincidiren per a lŽentesa: la voluntat empresarial de fer publicitat esportiva, la inclinació de la gerència pel ciclisme i el que aquesta radiqués en lŽoncle dŽAlbert Poblet, el corredor del nostre equip que lŽany passat va donar proves dŽuna gran qualitat. Així fou com el nom IGNIS es va unir a lŽanagrama de la Penya.

La Junta Directiva dŽaquesta temporada 1965 estava formada per: president, Josep Betriu; vicepresident, Amadeu Giménez; secretari, Jordi Bou; tresorer, Jaume Ponsa; vocals, Jordi Asensi, Rafel Ramírez, Joan Almécija, Manel Aparicio i Josep Bou. La responsabilitat de dirigir els equips de competició, fou conferida a Artur Coll, Rafel Alcaraz i Jesús Garcia, assistits per Joan Espinar i Joan Roher. Jaume Ponsa fou nomenat membre de la Comissió Tècnica de la Federació Catalana de Ciclisme.

Els corredors que formaren els equips de competició foren: Martínez Contreras, el "pulga", que ara anomenarem així per la coincidència dŽun altre company seu del mateix nom i cognom, el qual relacionarem com a Martínez Muria, i seguim amb J.Santiago, J. Giménez, J. Jové, M. Titos, J.L López, V. Blanco, R. Iglesias, A. Martos i J. Zorita, de la categoria dŽaficionats. De la categoria juvenil foren: A. Poblet, J. Batlle, J.L Grasa, A. Cano, Martínez Muria, F. Vilanova, F. Amores, R. Abad, M. Ortuño i F.Giménez.

Socialment hem de mencionar lŽorganització de les competicions següents: Final dŽetapa de la Setmana del Ciclisme Català, la Prova Social, Festa Major de St. Pere (XVIII Trofeu Costa Avellaneda), Festa Major de Rubí, Campionat de Terrassa juvenils, Festes del Carme, XIII Campionat de Fons de Barcelona aficionats i IV Campionat de Catalunya de Muntanya juvenil.

Els respectius equips lluitaren amb gran encert i el resultat lŽesquematitzem així:

CURSES DE LA CATEGORIA AFICIONATS

Data Població Corredor guanyador Data Població Corredor guanyador
15.3.65 Barcelona (Montjuïc) Martínez Contreras 04.4.65 Sabadell Martínez Contreras
01.5 Sabadell Vicens Blanco 17.5 Mataró Martínez Contreras
04.6 Girona (volta 5 etapes) 17.7 Barcelona Josep L. Grasa
15.8 Manresa Martínez Contreras 05.9 Manresa Vicens Blanco
19.9 S.Vicens dels Horts Manel Titos 24.9 Barcelona Martínez Contreras
03.10 Roda de Ter Martínez Contreras      CURSES DE LA CATEGORIA JUVENIL

Data Població Corredor guanyador Data Població Corredor guanyador
19.3.65 Figueres Albert Poblet 04.4.65 Barcelona Josep L. Grasa
04.4 Sabadell Martínez Muria 01.5 Sabadell Àngel Cano
02.5 Roquetes Martínez Muria 16.5 Manresa Albert Poblet
24.6 Terrassa Albert Poblet 29.6 Rubí Albert Poblet
04.7 Terrassa Albert Poblet 11.7 Terrassa Josep Batlle
17.7 Barcelona Josep L. Grasa 25.7 S. Feliu de Codines Albert Poblet
08.8 Manresa Albert Poblet 15.8 Castellar del Vallès Martínez Muria
22.8 Manresa Albert Poblet 12.9 Sabadell Albert Poblet
24.9 Barcelona Josep L. Grasa 03.10 Moià Albert Poblet
17.10 Santa Coloma Martínez Muria      

Alerta!! 41 victòries en 74 curses participades. És un excel.lent resultat.

TÍTOLS I DISTINCIONS CONQUERIDES EN LA TEMPORADA

Campionat de Barcelona de Muntanya aficionats. Campionat de Barcelona de Fons aficionats. Campionat de Barcelona de Fons juvenils. Campionat de Terrassa de Fons aficionats, i també de juvenils. Participació representant a Catalunya en el Campionat dŽEspanya de Fons, a Santander. Igualment de juvenils, a Salamanca, i designats representants de lŽesport català al juvíleig de lŽany Sant a Compostel.la.

El començament de lŽacord NickyŽs-Ignis ha posat el llistó molt alt. Es feu promesa de superar-lo.

Per lŽany 1966, lŽentusiame provocat per lŽaclaparadora activitat de la temporada anterior, en haver estat coronada per lŽèxit, enverinà a totes les forces de la Penya, encarades a superar el llistó, que sŽhavia situat molt alt.

La Junta Directiva que ho farà la componen: president, Josep Betriu Llorens; vicepresident 1r., Manel Aparicio Jorba; vicepresident 2n., Jaume Boada; secretari 1r., Josep Bou Ibáñez; secretari 2n., Jordi Bou Ainés; tresorer, Jaume Ponsa Sala; comptador, Josep Corral Martínez; i. vocals, Rafel Ramírez Muñoz, Jordi Asensi Costea, Miquel Gil, Vicens Peña Bou, Jaume Tejero i Joan Almècija Garrido.

Amb el lema "Entusiasme i endavant", els corredors conjuntats, a les ordres del director Artur Coll, amb Jesús García dŽadjunt, Rafel Alcaraz per als juvenils i Joan Espinar de preparador físic, foren: aficionats de 2a., Martínez Contreras, Josep Giménez, Manel Titos, Josep Ll. López, Albert Poblet, Josep Guimerà, Evarist Barrios i Martínez Muria; juvenils, Francesc Amores, Josep Ll. Grasa i Rafel Abad.

El calendari dŽorganitzacions pròpies fou: XIX Trofeu Costa Avellaneda, F.M de Rubí, V Campionat de Terrassa juvenils, Festes del Carme, XIV Campionat de Barcelona de fons aficionats, V Campionat de Catalunya de muntanya juvenil i Campionat dŽEspanya de fons aficionats. Ja trobem "lŽendavant" en els dos últims campionats esmentats: un de Catalunya i lŽaltre dŽEspanya.

Abans de referir-nos a les victòries aconseguides aquesta temporada, hem dŽafegir que, ja començada lŽactivitat esportiva, sŽhi incorporaren dos nous corredors, J.A. Marín i J. Blanco. També lŽequip directiu augmentà amb dos nous membres, J. Cazorla i Jesús Fitó.

I ara detallarem el èxits registrats:

Data Població Corredor Data Població Corredor
20.3.66 Moià (amateurs) M. Titos 03.4.66 Vic (juvenils) J.Ll Grasa
03-04 Vic (amateurs) A. Poblet 04-4 Barcelona-Moià M. Contreras
11-4 Figueres (juvenils) F. Amores 01-5 Barcelona (juvenils) J.Ll Grasa
20-5 La Bisbal (amateurs) M. Titos 22-5 Terrassa (juvenils) J.Ll Grasa
22-5 Terrassa (amateurs) M. Contreras 05-6 Sabadell (amateurs) M. Contreras
12-6 Sabadell (amateurs) M. Tiros 17-7 Barcelona (juvenils) J.Ll Grasa
17-7 Terrassa (amateurs) J. Giménez 15-8 Vinyoles (juvenils) F. Amores
16-8 Burgos (amateurs) E. Rodríguez 17-8 Corbera (amateurs) E. Barrios
22-8 Burgos (amateurs) E. Rodríguez 24-8 Igualada (amateurs) M. Contreras
26-8 Sitges (amateurs) M. Titos 04-9 Barcelona (amateurs) M. Contreras
18-9 Molins de Rei M. Titos 02-10 Manresa (juvenils) F. Amores
04-10 Barcelona (amateurs) J. Giménez 12-10 Barcelona (amateurs) M. Contreras
16-10 Roda de Ter J. Giménez 23-10 Volta a Tarragona R. Iglésias


Tanquem la temporada enlluernats, no tan sols per lŽèxit esportiu que acabem de ressenyar, sinó també per haver demostrat la capacitat dŽorganització de tota la Penya en un Campionat dŽEspanya, en el qual van participar 134 corredors. La cursa era de 150 Km amb sortida de Terrassa i arribada a Castellbisbal, amb les escalades de lŽObac i la Mata entremig. Figuren en els nostres arxius les cartes de felicitació de les federacions regionals que enviaren equips a participar en aquest Campionat.