50è Aniversari
1984 - 1985

En començar la nova temporada 1984 portem quelcom de plom a les ales, conseqüència del ròssec econòmic que ens deixà lŽensurt de lŽanterior temporada. Però la Penya, encara que conscient que hauria de baixar algun graó, havia de ser constant en el seu deure - organitzar, fomentar i competir en lŽesport ciclista - i calia fer-ho, ara més que mai, amb alegria, voluntat, esforç i entusiasme.

Aquest va ser el missatge transmès a lŽAssemblea de Socis, celebrada el dia 25 de febrer, pel president de la Penya Josep Betriu Llorens, que deixava la presidència dŽhonor i tornava a la tasca del dia a dia, encara que, poc o molt, no lŽhavia deixat mai. Era un canvi imposat per la circumstància que Manel Aparicio López, president dŽaquest darrers anys, anava a residir a Barcelona per motius professionals. Se’l va proposar per a una vicepresidència amb facultat de resoldre i atendre els assumptes de la Penya a la capital del país, lŽAssemblea va aprovar aquest únic canvi i la resta de càrrecs van continuar ocupats pels membres de lŽanterior temporada.

Es van decidir les curses pròpies que organitzaria la Penya: VIII Pujada a lŽObac i V a la Mata, IV Gran Premi P C NickyŽs, XXVII Campionat de terrassa i VII de Veterans.

DŽaquestes curses pròpies, en farem, seguidament, un petit resum:
Pujada a lŽObac, guanyador Lluís Costa (aficionat 2a)
Pujada a la Mata, guanyador Josep A. Jordán (de veterans)
Cpnat Terrassa veterà, Josep A. Jordán (Cpió. Terrassa)

El dia 12 de maig es va celebrar el certamen Millor Esportista 1983. En la disciplina de lŽesport ciclista el premi dŽor va ser per al corredor de la Penya, Josep Lluís Morales. Ens compensà molt aquest premi aconseguit dins una temporada enrevessada, com hem anat comentant.

El 15 de desembre es va celebrar la festa de cloenda de la temporada 1984. Era el moment de resumir i destacar els fets més rellevants dŽuna temporada que ja havíem confessat que seria migrada, tot i que es va salvar el prestigi esportiu de la Penya gràcies a lŽactuació dels corredors Lluís Costa i Josep MȘ Abad, que sŽatreviren a guanyar alguna cursa i classificar-se bé en la majoria de les participades. Fou esmentat i celebrat lŽèxit del veterà Josep A. Jordán Tamayo, que es va proclamar campió de Terrassa en la categoria de veterà B.

Novament, la nota més destacada dŽaquesta festa de fi de temporada va ser el repartiment de premis del Campionat de Cicloturisme, col.lectiu cada any més nombrós i en que, aquesta temporada, el guanyador, Josep López Mena, ho va ser amb dos mil cent quilòmetres en excursions oficials. Darrere dŽell, fins al deu primers, es classificaren els següents:

1r Josep López Mena
6è Pere Medina
2n Dídac Fernández
7è Joan Basagaña
3r Tomàs López
8è Joaquim Roldán
4t Josep Priego
9è Hermini Matarín
5è Miquel Espinar
10è Manel Viso


Finalment es mencionà i premià els guanyadors del campionat de Tennis de taula, ja tradicional a la Penya.
Ho varen ser:

1r Josep López mena
2n Xavier Vallejo Àvalos
3r Antoni Alcaraz Hernández

Per al dia 16 de febrer de 1985 es va convocar lŽAssemblea de Socis, la qual va acordar la continuació de la mateixa Junta Directiva i el programa esportiu i econòmic per a la nova temporada. El president, Josep Betriu, va demanar la continuació de lŽesforç i entusiasme amb què sŽhavia defensat la temporada passada, davant la incertesa que significava lŽentrebanc ja superat, en part i que calia emprar, novament, coratge i imaginació per a la continuació de la tasca.

Curt va ser el nombre de corredors que va defensar el nostre jersei aquesta temporada, però ho van fer amb esquisida esportivitat i, dins la seva categoria, àdhuc amb certa brillantor. Hem de ressaltar el punt dŽhonor i entusiasme de Lluís Costa i Jordi Escursell, aficionats de segona categoria, i Josep A. Jordán, en la de veterans.

DŽaquests, Lluís Costa fou el més guardonat i el seu palmarès fou el següent:

Pujada a lŽObac 1r
G P Generalitat 1r
Pujada a la Mata 1r
Trofeu festes de la Mercè 1r
Pujada a Montjuïc 1r ex aequo
Trofeu Joan Pastor 2n
G P de Catalunya 1r
Critèrium Vila de Martorell 3r


DŽaltra banda, el corredor veterà Josep A. Jordán es proclamà campió de Terrassa, de Barcelona, de Catalunya i dŽEspanya, de la categoria B, culminant una extraordinària temporada, com podem apreciar seguidament:

Campionat dŽEspanya 1r
Campionat de Catalunya 1r
Campionat de Terrassa 1r
Campionat de Barcelona 1r
Festa Major de Viladecans 1r
Festa Major de S. Just Desvern 1r
Festa Major de Torreforta 1r
Festa Major de St. Antón 1r

La continuïtat, la voluntat i la tossuderia -no exempta dŽimaginació- per no defallir en la promesa adquirida des del primer dia de la Penya, de fer esport, entitat i ciutat, havia de donar el seu fruit. I aquesta arribà el dia 20 dŽoctubre dŽaquest any 1985 amb un acord amb PUNTPLA per establir un conveni de col.laboració.

PUNTPLA és una empresa del sector tèxtil -de peces de punt- que en aquell moment es va sentir interessada en el nostre quefer. Res dŽestrany si tenim en compte que està regentada per Jordi Planas, un excel.lent esportista, practicant del cicloturisme i encaminat a lŽesport per la seva ascendència, ja que el seu pare fou un jugador dŽhoquei de molta qualitat i el seu oncle Josep fou un atleta amb títols importants. Puix que tots ells estan units amb la gent de la Penya, amicalment i esportivament, aquesta entesa va ser desenvolupada amb extraordinària i exquisida simpatia, la qual cosa va donar molts i excepcionals fruits.

Aquest conveni es va fer públic en lŽacte de cloenda de la temporada i fou molt celebrat, ja que tornava la Penya al camí de la competivitat, una mica disminuïda en les dues últimes temporades.
Una vegada destacada lŽactuació dels corredors Lluís Costa, Jordi Escursell i Josep A. Jordán, es passà a premiar els primers classificats del Campionat de Cicloturisme, després de fer constar el reconeixement de la Penya a aquest col.lectiu que contribueix al seu prestigi esportiu i social. Els deu primers guardonats foren:

1r Tomás López
6è Antoni Carpio
2n Dídac Fernández
7è Joan Basagaña
3r Joan Verdós
8è Àngel Ortiz
4t Pere Medina
9è Andreu Soler
5è Josep Valle
10è Miquel Navarro

Com es pot apreciar, el campionat fou molt ajustat i, gràcies a la puntuació complementària, es va poder establir aquesta classificació, que arribà fins a cinquanta del prop de cent participants.

També foren molt aplaudits els participants al III Campionat de Tennis de taula, especialment els guardonats:
1r Jesús Vallejo
2n Xavier Vallejo
3r Josep Molina

Finalment es va fer menció del significat que aquest tancament de temporada tenia per a la Penya, amb el pensament que es catapultava cap a una nova etapa, lŽera PUNTPLA, la qual venia instigada per Joaquim Mazas, circumstància que posà en relleu el president Josep Betriu, tot fent al.lusió a lŽèpoca en què ells dos es consideraren conspiradors del primer llançament de la Penya. Ho veia com un bon senyal.