50è Aniversari
1986 - 1987

Amb la temporada 1986 encetàrem la nova era de la Penya, la que ha estat la més llarga, fructífera i consolidada de totes les col.laboracions de què ha gaudit l´entitat. L´era Puntpla.

Comença amb la més amical harmonia, el signe més evident del qual fou la renúncia de protocols, confiats en la mútua paraula entre Jordi Planas, Puntpla i Josep Betriu, per la Penya. Aquesta entesa entre cavallers esportius era el signe afalagador que la Penya havia retrobat el camí dels seus afanys: fer esport, fer entitat i fer ciutat.


Amb el lema d´il.lusions al 100 X 100 es va convocar l´Assemblea de Socis per al 15 de febrer, la qual va aprovar: el conveni establert amb Puntpla, el pressupost consolidat, equips de competició, vestimenta -nou disseny-, vehicle seguidor de curses, calendari de curses pròpies i la Junta Directiva següent: president, Josep Betriu Llorens; president adjunt, Manel Aparicio López; vicepresident 1r, Jaume Ponsa Sala; vicepresident 2n, Artur Coll Torres; tresorer, Felip Pérez Martínez; secretari, Josep Molina Barea; secretari adjunt, Antoni Carpio Serrano; comptador, Antoni Alcaraz Hernández; president cicloturistes, Francesc Vilanova Algarra; vicepresident cicloturistes, Miquel Espinar Berenguer, delegat federatiu, Pere Medina Romero; cap de controls, Tomàs López Triano; cap d´arribades, Antoni Garcia Luna; i, vocals, Marcel.lí Bou, Josep Mazas, Josep Palafox, Marcel Avellaneda, Ramon Almasqué, Josep Arévalo, Rafel Alcaraz, Jesús Ávalos, Josep Morales, Josep Valle, Jesús Vallejo i Josep López.

L´equip tècnic per dirigir l´equip de competició el van formar: Josep Mª Costa Cabezas, director; Josep Marinel.lo Operé, director adjunt; Josep Planas Ballbé, preparador físic; Justinià Barreda Carrillo, mecànic,
Antoni Martínez Muria, cap de material i Miquel Gil León, cap de manteniment.

Varen tenir a les seves ordres l´equip de corredors següents: Lluís Costa, Marc Marinel.lo, Jordi Escursell, Francesc Vallet, Josep Mª Abad, Josep Mª Cantón, Francesc Xavier Roldán Cazorla -tots terrassencs i els tres últims procedents de la Penya CIT- Valentí Bofarull i Albert Ripoll -de Barcelona-, Joan Bonada i Jacint López -de Sabadell- tots ells de la categoria aficionats. També es va comptar amb un equip de veterans format per: Antoni Jordán. Jaume Calsina i Francesc Berenguel.

Es va fer la presentació a les autoritats, socis i mitjans de difusió, el dia 9 de febrer, en el transcurs de la qual s´expressaren grans esperances de fer un bon paper en aquesta nova temporada.

El calendari de proves pròpies fou, bàsicament el tradicional: 16 de febrer, Pujada a l´Obac; 23 de febrer, pujada a la Mata; i 6 de juliol XXIX Campionat de Terrassa per a Aficionats de 1a i 2a.

Abans de referir els resultats de les competicions en què intervingueren els nostres corredors, hem de mencionar la renúncia al càrrec de director de Josep Marinel.lo Operé. El va substituir Antoni Garcia, el qual ja havia exercit el càrrec anteriorment.

Els uns i els altres van fer un bon paper durant la temporada, el detall de la qual veurem seguidament:

Aficionats de 1a i 2a

Pujada a l´Obac, Josep Mª Abad
Pujada a la Mata, Jordi Escursell
G.P. Inauguració, Josep Mª Abad
Montjuïc-Barcelona, Albert Ripoll
G.P. Catalunya, Josep Mª Abad
T. La Caixa-Badalona, Josep Mª Abad
P. Can Palet-Terrassa, Josep Mª Abad
Campionat de Terrassa, Josep Mª Abad
T. Diputació, Josep Mª Abad
Escalada a Blanes, Valentí Bofarull
Berga - Sant Boi, Marc Marinel.lo
T. del Préssec-Morell, Josep Mª Abad
T. Festes de Gràcia, Josep Mª Abad
P. A. Sancho-Sants, Josep Mª Abad
Campionat de Manresa, Josep Mª Abad
T. Cor de Catalunya, Josep Mª Abad

Veterans A i B

Challenge Morell, Josep A. Jordan
F.M. de la Trinitat, Josep A. Jordán
Campionat de Terrassa, Josep A. Jordán - campió B
Campionat de Terrassa, Francesc Berenguel - campió A
P.St. pere, Vilafranca, Jaume Calsina absolut


Tots aquests resultats varen aportar un total d´onze victòries per equips de club. Va ser una excel.lent temporada, al bon resultat de la qual va influir la gran actuació del corredor Josep Mª Abad.

El dia 13 de desembre es va celebrar l´acta de cloenda de la temporada 1986 que fou presidida per Josep Casajuana, regidor d´Esports de l´Ajuntament. Els parlaments enaltiren els corredors i quadre tècnic, forjador de l´excel.lent temporada.

Es posà èmfasi en l´activitat del cicloturisme amb un extens repartiment de premis als primers d´una classificació final referida a seixanta-dos participants, el total dels quals passaren de cent.
El guanyadors foren

1r Josep Valle
2n Tomàs López
3r Manel Viso

Seguidament, rebé el trofeu de guanyador del Campionat de Tennis de taula Ramon Vilajosana Mujal.

En aquesta temporada es va deixar enrere una etapa de cauteles, d´imaginació i també de sacrificis per no baixar cap graó del prestigi de la Penya, i es van albirar signes de progrés per a la nova temporada 1987, com: el reforçament de l´equip de competició, la incorporació de nous directius a la Junta -Jordi Planas, Ramon Tejedor i Ramon Ferrús- i un conveni establert amb l´INEF, el qual disposà que el diplomat Sr. Ràfols preparés físicament i psíquicament el nou conjunt de corredors de la Penya.

Finalitzà l´acte amb una nota de caràcter social. Es posà de manifest la congratulació de la Penya perquè un dels seus socis més antics, Salvador Guardia, havia estat distingit amb la Medalla President Macià per la constància i la dedicació al món empresarial i laboral, la qual va rebre de mans del president de la Generalitat.

Com un començar de nou, il.lusions i esperances sobresortiren en l´acte d´obertura de la nova temporada 1987. Una vintena de voluntaris, directius esforçats, amb paciència i dedicació varen compaginar el trencaclosques de pressupost, equips de corredors, curses a organitzar i calendari de les curses en què s´havia de competir.


Abans d´iniciar res, però, ja es va rebre un premi que confortà i compensà l´esforç de la Penya: Pascual Maragall, artífex i president dels Jocs Olímpics 92, en el transcurs d´un acte de sensibilització, de forma espontània ens va dedicar recordatori següent: "A la penya Nicky´s, que conec des de petit..."

El dia 7 de febrer se celebrà l´Assemblea de socis que, oberta pel president, Josep Betriu, animà els assistents a ser "valents i conseqüents" en aquesta nova temporada, davant del compromís de celebrar el 40è aniversari de la Penya, que ja s´havia d´haver celebrat la temporada anterior.

Fou aprovada la Junta Directiva següent: president, Josep Betriu Llorens; president adjunt, Jordi Planas Claret; vicepresident 1r, Jaume Ponsa Sala; vicepresident 2n, Manel Aparicio López; vicepresident 3r, Artur Coll Torres; secretari, Josep Molina Barea; secretari adjunt, Miquel Espinar Berenguer; tresorer, Ramon Tejedor Ferrando; i, vocals, Antoni Martínez Muria; Miquel Gil León, Josep Planas Ballbé, Josep Mª Costa Cabezas, Josep Mª García Coloma, Francesc Vilanova Algarra, Felip Pérez Martínez, Josep Mazas Adell, Josep Palafox, Joaquim Mir i Genis Artero.

El quadre tècnic, el van formar: Josep Lluís Morales, director; Àngel Guardia Rubio, director adjunt; Josep Guimerà Guimerà, assessor; Jesús Campos, preparador físic, i Joaquim Mazas Adell, mecànic.

Davant de l´increment que anava assolint la secció de cicloturisme, es constituí una Junta per a aquesta especialitat. Es va formar amb els practicants següents: Francesc Vilanova Algarra, president; Miquel Espinar Berenguer, vicepresident; Antoni Ortiz Martínez, secretari; Antoni Martínez Muria, tresorer; Rafel Alcaraz Ruiz, Publicitat; Pere Medina Varo, delegat federatiu; i, vocals Josep Valle, Tomás López, Antoni García i Jesús Ávalos.

Un excel.lent conjunt de corredors van constituir l´equip de competició per a aquesta temporada 1987: Lluís Costa Sallés,
Marc Marinel.lo Barceló, Fcesc. Fernández Parra, Josep Lluís Morales, Pere Porras Cubillo, Abelardo Trenzano, Josep Gàzquez Torres, Joaquim Miquel Marina, Josep Mª Abad Giménez, Joan Zamora Barón, Josep Igual Bravo, Josep A. Fernández Moreno, Josep Mª Garriga, Manel Almela González, Josep Madrigal García i Pere Soler López.


V
eiem enumerades algunes de les seves victòries:

Lluís Costa Sallés F. Primavera de Pineda
Marc Marinel.lo Barceló Campió de Terrassa
Josep Lluís Morales Pujada a l´Obac
Pere Porras Cubillo Pujada a la Mata i 50è Cpnat. de Catalunya.
Josep Mª Abad Giménez F.M Can Palet, F. de Figueres, F. Primavera de Pineda, Cpnat. dels Països Catalans, F.M. de Mollet, G.P. de Súria, F. de Torelló, G. Premi Poliglas, F.M. Gràcia, G.P. Igualada, Critèrium Ciutat de Melilla, i 2a etapa i Metes Volants de la Volta Sevilla.
Josep Igual Bravo Campió de Sabadell
Josep A. Fernández Moreno G.P. Ciutat de Tarragona
Pere Soler López T. Abelardo Trenzano, G.P. Cor de Catalunya i T. Ciutat d´Odena
Josep Madrigal García T. Vila de Piera, T. Reial C.D. Espanyol.


Aquests corredors van assolir, en les classificacions per equips de clubs, les victòries següents:

Campionat Països Catalans
Campionat de Sabadell
Trofeu Ciutat d´Odena
Festa Major de Parets del Vallès
Festa Major de Mollet
Trofeu Festes de Primavera de Pineda
Gran Premi de Súria
Gran Premi Ciutat de Tarragona
Trofeu festa major de Gràcia


D´aquesta ressenya de resultats, cal destacar l´esplèndida temporada del corredor Josep Mª Abad, el qual tornà de la Volta a Sevilla amb set trofeus, tot un record. També fou extraordinària la participació en un bon nombre de curses de relleu de caràcter nacional i internacional, algunes per etapes. Assoliren excel.lents classificacions en les següents: Volta a la Costa Blanca, Alacant; Ronda al Mestrat, Vinaròs; Volta a la província de Sevilla, Tour del Roselló, França; Clàssica Internacional d´Alcobendas, Madrid; Volta a Lleida; Volta a Tarragona; Volta als Pirineus, Aragó-Bearn; Volta a l´Empurdà, i Bucles Catalans, Ille sur Tet, França.

Un potent equip de corredors de la categoria veterans va arrodonir la competència esportiva de la Penya en aquesta temporada. Veiem seguidament els que van ser i les victòries aconseguides:

Jaume Calsina Montsech Festa Major de Tortosa i de Barcelona, Premi Josep Fina a M. de Rei, Premi Barri Fortuny a Reus
Ramon Vilajosana Mujal Trofeu Francesc Macià i Campió de Terrassa - Veterà A.
J. Antoni Jordán Tamayo P. Inauguració, Barri Fortuny (Reus), Pujada a l´Obac, Pujada ala Mata, F.M Tortosa, F.M. de Palafrugell, de Viladecans, de l´Escala, de Cambrils, de Morell i de Barcelona, i Campió de Terrassa- Veterà B.
Francesc Berenguel Campió Terrassa- Cicloesportista.


A la festa major de Sant Pere d´aquest any 1987, fou convidat a pronunciar el pregó el president de la Penya, Josep Betriu, com a representant d´una entitat estretament vinculada al barri. La seva prosa fou rematada amb l´estrofa lírica final que deia:

A la plaça hi ha festa,
tothom hi és convidat.
Embellim-nos de peus a testa,
que l´alegria ha esclatat.
VISCA LA FESTA DEL BARRI.


El dia 7 de desembre es va celebrar l´acte de cloenda de la temporada, la finalitat principal del qual se centrà en el repartiment de premis als grups cicloturistes, posseïdors d´un entusiasme competitiu i esportiu fora de mida.
A continuació es van lliurar els premis del IV Campionat de Tennis de taula.

Cicloturistes
Tennis de Taula
1r Jordi Vilajosana
1r. Benjamí Adell
2n Àngel Monclús
2n. Xavier Ponsa
3r Josep Priego
3r. Josep López Mena
4t Josep Valle
5è Tomás López

Però, aquest any, l´acte de cloenda portava una altra celebració: el 40è aniversari de la fundació de la Penya, que ja s´havia d´haver efectuat l´any anterior i que s´ajornà com hem explicat anteriorment. Parlaments, una referència als corredors que es convertiren en professionals en sortir dels nostres equips i que ressenyem a continuació: Joan Crespo, Renè Marigil, Anicet Utset, Joan Escolà, Josep Pesarrodona, Custodi Mazuela, Josep Vila, J.A. Fernández, Salvador Botella, Alfred Esmatges, Antoni Martos i Emili Garcia. I es seguí amb felicitacions repartiment de diplomes..., i, finalment un fí de festa amb l´actuació del grup musical Ívori, una de les dues veus femenines del qual era Maria Betriu, filla precisament del president de la Penya.

L´efervescència de prop de quatre-cents participants a la festa anà pujant de grau i era lògic que desemboqués en un final eufòric cara a la nova temporada que ja s´albirava.