50è Aniversari
1990

Amb aquesta temporada 1990 entrem a la dècada dels noranta, en la qual sŽescau el cinquantenari de la Penya, efemèride que ens provoca a tots els que lŽestimem un esperit de superació.

DŽells, els primers a bellugar-se van ser els grups dels cicloturisme, una vintena dels quals van aprofitar lŽetapa hivernal per practicar el Mountain Bike (ciclisme de muntanya). Van fer quinze excursions dŽentre quinze i cinquanta quilòmetres, de les quals sobresortiren: Font de la Pola, Les Arenes, La Mola, Monistrol de Montserrat, Sant Salvador de les Espases, Vacarisses, Rellinars i Mura.

Tots els components de cicloturisme van fer lŽAssemblea de la seva secció i acordaren el calendari dŽexcursions dŽaquella temporada (no menys de dos mil quilòmetres) amb començament el dia quatre de febrer, i la Junta Directiva, formada de la següent manera: President, Francesc Vilanova Algarra; Vicepresident, Miquel Espinar Berenguer; Secretari, Antoni Ortiz Martínez; Tresorer, Antoni Martínez Muria; Vocals, Josep Valle, Rafel Alcaraz, Jesús Àvalos, Tomàs López, Antoni Garcia, Manel Viso i J. Antoni Cobos.

Es posà de manifest que Marta Vilajosana deixava el cicloturisme aquesta temporada, puix treia llicència per competir en curses femenines.

El dia 17 de febrer es va fer lŽAssemblea Ordinària de Socis de la Penya, amb lŽaprovació dels estats de comptes, que una altre vegada superaven els cinc milions de pessetes, i també es nomena la Junta Directiva per a aquella temporada, que presidida per Josep Betriu, va tenir una petita remodelació entre els mateixos membres de la temporada anterior.

El dia següent, diumenge 18 de febrer, va tenir lloc la clàssica cursa de la Pujada a lŽObac. Aquesta era la competició dŽobertura de la temporada, en la qual el nostre equip de competició feia la presentació oficial davant lŽafició pròpia i forània. El resultat va ser eloqüent:

1r de la Cursa i 1r de 1a categ. Josep MȘ Abad
2n de la 1a categoria, Josep Terradellas
3r de la 1a categoria, Jordi Vila
1r de la 2a categoria, Jordi Vilajosana
Premi muntanya, Josep Terradellas
1a fèmina, Marta Vilajosana

Tots ells amb llicència NickyŽs-Puntpla.

En el repartiment de premis, fet a lŽarribada, el president Josep Betriu va aprofitar lŽavinentesa per presentar oficialment lŽequip de competició encoratjant els seus components, "dels quals nŽesperem èxits ja que el conjunt sŽha programat una mica més professional dins de lŽamateurisme en el qual militen... equip amb més aspiracions i objectius... i creiem que presentem un bon equip, molt potent sobre el paper, amb joves corredors plens de voluntat i entusiasme..."

LŽequip fou el següent: Afic. 1a: Josep Terradellas Jiménez, Antoni Griera Pineda, Jordi Vilà Torra, Xavier Vila Codina. Joan C. Ibáñez Carrillo, Alexandre Font Farrés, Josep Igual Bravo, Josep MȘ Abad Giménez, Francesc Gento Giménez, Ramon Tarragó Castellà, Joaquim Llamas Boza, Llorenç Llop Noguer i Afic. 2a: Joan Griera Pineda, Jordi Vilajosana Andreu.


Veterà A: Francesc Berenguel Rodríguez, Ramon Vilajosana Mujal i Jaume Calsina Montsech
Veterà B:
J.Antoni Jordan Tamayo
Fèmina: Marta Vilajosana Andreu

La convocatòria per a lŽelecció del Millor Esportista Terrassenc de lŽany 1989 va ser el dia 19 de maig, al qual la Penya va presentar dos candidats: J. Antoni Jordán Tamayo, elegit "el millor", i Joan J. Pascual Sánchez, elegit el "tercer millor", en la disciplina ciclista.

Continuen els èxits. Els dia 25 de juny lŽequip va participar en el Campionat de Catalunya, contra rellotge, que se celebrava a Alfarràs (Lleida). Va resultar una clara superioritat de lŽequip de la Penya i va assolir el títol de Campió de Catalunya contra rellotge per a la Penya i Puntpla.

Per arrodonir aquest èxit se’ns presentava el Campionat de Terrassa, lŽorganització del qual ens pertocava amb lŽedició XXXIII, campionat que va comptar amb una participació nombrosa i de qualitat, ben demostrada a lŽarribada, a la qual es presentaren destacats Josep MȘ Abad, de la Penya i Isidre Hernández, del C.C Tarragona, guanyant en apretat "esprint" Josep MȘ Abad, proclamant-se campió de Terrassa.

A finals dŽaquest mes de juliol, el president de la Penya, Josep Betriu, i Esteve Rodó, president de la CIT, impulsaren la constitució dŽuna entitat aglutinadora del ciclisme terrassenc, coma a plataforma per portar a terme la construcció dŽun velòdrom o pista, com a primordial necessitat per fer proves de velocitat i com a escola de lŽesport ciclista. Arseni Moreno, del C.C Morenito, entusiasta del projecte, sŽuneix a lŽequip de treball. Costa de progressar en aquest afer quan solament ens compta amb lŽadhesió de set de les disset entitats ciclistes de la ciutat.

El dissabte dia 6 dŽoctubre, la Penya organitza el Campionat de Terrassa de la categoria veterans, sobre un recorregut de setanta quilòmetres.

Els nostres corredors van lluitar de valent, però el principal rival, el C.C Montgat, era molt potent i va resultar guanyador. No obstant això, vàrem tenir lŽencert dŽassolir el Campionat de Terrassa gràcies a la bona actuació de J. Antoni Jordán, que es proclamà campió.

L’endemà, diumenge 7 dŽoctubre, tot el ciclisme català va estar de festa. Va ser la fita de la Diada Montserratina, festa de germanor i esplai organitzada per la Federació Catalana de Ciclisme, en el transcurs de la qual sŽagraeix a Déu, per intercessió de la Verge Morena, haver desenvolupat un any més la general afició. A aquesta diada no falten mai els cicloturistes de la Penya que, aquest any, es van trobar acompanyats pel president de la Penya, Josep Betriu, i per en Mossèn Lluís Bonet, rector de la Parròquia de St. Cristòfor de la nostra ciutat, qui, per a més mèrit, va fer tot el recorregut sobre la bicicleta.

Durant aquesta temporada 1990, lŽequip de la Penya Ciclista NickyŽs-Punpla va participar en quaranta-nou curses, de les quals vàrem guanyar catorze. Seguidamnet veiem alguns dels resultats.

La Canonja (Prova Social), Josep MȘ Abad 1r G. Premi Inauguració, Josep Terradellas 1r
Montjuïc, Ramon Tarragó 1r G.P Lloret de Mar, Josep MȘ Abad 1r
G. Premi de Catalunya, Josep MȘ Abad 1r G. Premi de Barcelona, Josep Terradellas 1r
Volta a les Gavarres, Josep MȘ Abad 1r Alfarràs (Lleida) Cpnat. de Catalunya per equips
Trofeu Joan Cura Josep MȘ Abad 1r Cpnat. De Terrassa, Josep MȘ Abad 1r
G. Premi de Torelló, Joaquim Llamas 1r Volta a Osona, Josep Terradellas 2n General
Premi St. Julià de Vilatorta Joan Griera 1r Escalada Montjuïc Josep Terradellas 1r
Escalada Castell de Blanes, Josep Terradellas 1r ruta Escalada Castell de Blanes, Josep Terradellas 1r C.R


Una vegada relatada lŽactivitat de lŽequip de competició en aquesta temporada, exposarem la de les dues colles de cicloturistes que, en nombre de cent setze, han efectuat excursions, la suma dels quilòmetres de les quals va configurar el XI Campionat Cicloturista de la Penya, del què resultà guanyador David Alcaraz, seguit per Andreu Giménez, Josep A. González, Tomàs López i Antoni García. Tots ells van fer 2.185 Km en excursions programades per a la colla A.

Del campionat de la colla B va ser campió, en aquest cas campiona, Anna Patrícia López, seguida de Raquel Fernández, Xavier Fernández, Cèsar del Llano, i Josep Manel García, tots amb 1.185 Km recorreguts.

Fora del programa dŽexcursions del comentat Campionat cal destacar alguna gesta aïllada que deixa en lloc preeminent el nom de la Penya i Puntpla. Una la van fer Tomàs López i Ciril Pérez en fer lŽexcursió de Terrassa als Rasos de Peguera, els últims quinze quilòmetres de la qual són forta pujada al coll de muntanya de 1.890 metres. Una altra la ve fer Josep A. Cobos en participar a la Volta a Cicloturista a Catalunya, de vuit etapes i 1.050 Km. Finalment, un grup dels nostres cicloturistes participà, per primera vegada, a la marxa Prepirinenca, de dos-cents quilòmetres, de muntanya.

Una vegada finalitzada la temporada cicloturista, un ampli grup de practicants enamorats de la naturalesa, que durant el fred d lŽhivern pengen la bicicleta i es dediquen a lŽexcursionisme de muntanya, a peu, van encetar aquell any un programa de sortides que més endavant havia de donar peu a la constitució dŽuna Secció dŽExcursionisme de Muntanya, amb la pretensió de legalitzar-la, projecte que va caure molt bé al si de la Penya.

LŽúltima setmana de novembre va acabar el VIII Campionat de Tennis de taula, II del Memorial Josep López Mena, disputat per vint seleccionats en una competició estil lliga, per puntuació de tots entre tots, la puntuació del qual donava guanyador Xavier Ponsa, seguit de Sergi Belmonte i David Alcaraz.

LŽacte de cloenda de la temporada es va fer el dissabte 1 de desembre en un sopar al restaurant Milton Convenció de la nostra ciutat. Amb la participació acostumada, més de tres-centes cinquanta persones varen gaudir de la festa aplaudint entusiàsticament els guardonats de cada disciplina

La Junta Directiva preparant la nova temporada de 1991, en els darrers dies de lŽany, va adoptar una actitud que trencava la línia competitiva habitual. Deixaríem lŽamateurisme i tindríem equip de la categoria juvenil. Diversos factors van coincidir per prendre aquesta decisió: una, la inversió, perquè els corredors amateurs ja tenen pretensions,; una altra, la manca de garanties de combinar un equip equilibrat, amb possibilitats de fer bon paper; també les poques curses dŽaquesta categoria, la qual cosa comporta sortir a competir fora de Catalunya, amb el corresponent augment de despeses; i , per damunt de tot, la voluntat de formar un equip de valors juvenils amb el qual començar una sembra per treureŽn profit en el futur. Així es preparà la nova temporada, en la que posarem renovades esperances dŽèxits.