50è Aniversari
1995

El resultat esportiu de lŽanterior temporada, que qualificàrem dŽacceptable, encara que no pas afalagador, porta la Penya Ciclista NickyŽs-Puntpla en la conveniència de que cal renovar lŽestructura competitiva cara a la nova temporada, 1995, que ara encetem, per què ha de ser la que ens proporcioni un potencial amb el qual afavoreixi lŽesdeveniment de la temporada següent, 1996, en la que la Penya haurà de celebrar el 50è aniversari, etapa daurada en la qual tots hi somiem.

I encara que sigui avançat, ens permetem oblidar la modèstia per posar en relleu aquesta transcendència de cinquanta anys de competivitat, ininterromputs, capdavanters al nostre país i amb prestigi i moltes victòries a tot Espanya. Es tracta dŽuna trajectòria insòlita en el nostre esport, sempre fidels a lŽobjectiu de fer entitat, esport i ciutat.

Ens avala ara, en començar la temporada una dedicatòria del nostre alcalde Manuel Royes, que ens adreça una salutació publicada en el butlletí núm. 22, en la qual ens diu:

AMB ELS MILLORS DESITJOS

En nom propi i en el de lŽAjuntament que mŽhonoro presidir em plau saludar molt cordialment els entusiastes membres de la Penya Ciclista NickyŽs-Puntpla amb motiu de lŽinici de la temporada 1995.

Fa pocs mesos us felicitava per la bona temporada que, com a entitat, havíeu desenvolupat el 1994. Deia llavors que els vostres èxits esportius, tant en lŽequip de competició con en les colles de cicloturistes i la secció excursionista, son també èxits de tota la ciutat. Ara confio que la nova temporada sigui tan profitosa com lŽanterior o més.

Per acomplir el doble repte de competir i de preparar la celebració del cinquanta aniversari, la Junta Directiva ha conjuntat en aquest període de pre-temporada, un nou equip, ha compromès un nou director esportiu i la composició dŽuna comissió especial per a la celebració del cinquantenari. Tots aquests temes, més els habituals de lectura de lŽacta anterior, actuació esportiva i estat de comptes, són els assenyalats per tractar a lŽAssemblea general de socis, convocada pel dia 18 de febrer.

LŽAssemblea participada per cinquanta socis, el nombre acostumat, acceptà i aprovà per unanimitat tots els temes de lŽordre del dia i també lŽavantprojecte dels actes del cinquantenari –cal preparar els actes a temps- i es va disposar que hi comencés a treballar una Comissió que encapçalarà Josep Betriu. Així mateix, es va mostrar gran interès perquè un dels actes sigui lŽobertura dŽuna exposició de trofeus i fotografies, retalls de premsa, etc. el comissari de la qual serà Francesc Vilanova.

La Junta Directiva quedà formada amb vint membres. Josep Betriu ocupa el càrrec de president; Jordi Planas, de president adjunt; Francesc Vilanova, de president de Cicloturisme; i Adelard Fernández, de president de la secció dŽExcursionisme de Muntanya.

LŽendemà, diumenge 19 de febrer, es fa la presentació oficial de lŽequip de competició i del quadre tècnic que el dirigirà.

Potser per la transcendència del proper cinquanta aniversari, potser per la pròpia vigorositat de la Penya NickyŽs-Puntpla, aquest acte, desenvolupat en el transcurs dŽun esmorzar en el Restaurant La Bòbila, comptà amb una nodrida assistència i la Junta es va trobar enfortida en veureŽs acompanyada per lŽalcalde Manuel Royes, el president de la Federació Catalana de Ciclisme, Miquel Arbós, i el regidor dŽesports de lŽAjuntament, Sr. Josep Casajuana, , els quals mostraren, alternant-se amb la Junta, el jersei i la resta del material esportiu als corredors i als membres tècnics, dedicant-los unes paraules dŽencoratjament.

Els components de lŽequip tècnic i corredors van ser cridats un per un per a la seva presentació i foren:

Màrius Macià Silvestre, Director esportiu nacional; Antoni Terrones Algar, Director esportiu provincial; Josep Guimerà Guimerà, Responsable esportiu I Josep Planas Ballbé, Preparador físic.

Els corredors van ser: Oriol Gomis Martí, Miquel Escribano Pujol, David Astals Madrigal,de Sabadell; Josep Guillen Montaño, Jordi Terrones Soriano, Joan Fuentes Angullo, de Igualada; Robert Lozano Montero dŽÒdena, César Padilla Pomar de Vilanova del Camí, Alexandre García Segura de Torelló, Raül Rodríguez Galera de Balsareny iRobert Muriel Muñoz de Cerdanyola del Vallès.

El dia 26 de febrer, vàrem veure actuar el nou equip en la tradicional cursa Pujada a lŽObac, amb aquesta la 19a edició. Aquesta competició de caràcter social va reunir aquesta vegada setanta-vuit corredors, entre ells el ple de lŽequip de competició de la Penya NickyŽs-Puntpla. El guanyador va ser Robert Lozano, component de lŽesmentat equip.

Des de primers de març lŽequip participa en totes les competicions per a la seva categoria, la júnior, i el resultat és afalagador com veurem seguidament; dŽun total de cinquanta-quatre curses en les quals van prendre part fins a lŽesgotament de la temporada en el mes dŽoctubre, els resultats foren: 31 victòries individuals, 24 segons llocs, 12 tercers llocs, 23 victòries per equips, ...

Aquest resultat global manifesta clarament que lŽequip va respondre a les expectatives que ens havíem forjat i el quadre tècnic va ser treballador i intel.ligent per conduir lŽequip pel camí del triomf.

Individualment, cada corredor va donar gran dosi dŽentusiasme, de sacrifici i fortalesa i tots van col.laborar a lŽèxit esmentat, tant el que va guanyar més com el que va guanyat menys. La Penya NickyŽs-Puntpla ho tindrà present en la festa de cloenda de la temporada, on rebran la merescuda felicitació.

Seguidament i de forma esquemàtica, veiem lŽactuació dels corredors:

Josep Guillen Montaño, 8 victòries, 4 segons llocs Joan Fuentes Angullo, 7 victòries, 6 segons llocs
Robert Muriel Muñoz, 4 victòries i 7 segons llocs Oriol Gomis Martí, 4 victòries, 1 tercer lloc
Robert Lozano Montero, 3 victòries, 6 segons llocs David Astals Madrigal, 2 victòries
Alexandre García Segura, 1 victòria, 11 PM Cèsar Padilla Pomar, 1 victòria, 1 tercer lloc
Jordi Terrones Soriano 1 victòria, 11 tercers llocs Raül Rodríguez Galera, 1 segon lloc, 1 tercer lloc


Tots els corredors ratllaren a gran nivell però ens cal ressaltar que David Astals, Jordi Terrones, Oriol Gomis i Miquel Escribano, corredors de la categoria júnior encara de primer any, van col.laborar amb entusiasme a lŽèxit de lŽequip en aquesta temporada del seu debut a la categoria.

A continuació farem un breu detall dels resultats de lŽequip en les curses o voltes de fora del nostre País, en les quals hi ha participat, ja sigui per omplir buits en el calendari català o bé en resposta a les invitacions que sol·liciten la participació de la Penya NickyŽs-Puntpla. Abans, però, mencionarem el resultat dŽalguna cursa de relleu desenvolupada a casa nostra:

10 de juny - Campionat de Catalunya, celebrat a Calaf. Guanyador i campió: Josep Guillem.
11 de juny - Campionat de Catalunya (contrarellotge), a Ascó, Ribera dŽEbre. Guanyador i campió: Josep Guillem.
19 de juliol - Campionat Països Catalans, Ribera dŽEbre. Guanyador i campió: Joan Fuentes. Victòria per equip de club.
14 de maig - A València, Campionats dŽEspanya, velòdrom per regions. En persecució individual, Josep Guillem, subcampió. En persecució per equips, Robert Muriel, medalla dŽor. Formaven part de lŽequip de Catalunya.
19 de juny - A Segòvia, Campionats dŽEspanya. Contrarellotge individual, Josep Guillem Subcampió.
23 al 30 de juliol – San Marino (Itàlia), Campionat del Món. Representen a Espanya, Robert Muriel, 9è, i Josep Guillem, 13è.
9 dŽagost - Volta a la Rioja (dues etapes). Josep Guillem, guanyador de la general i les metes volants. LŽequip va ser-ne guanyador.
16 dŽagost - A Castelló de la Plana, Gran Premi de Traiguera. Robert Muriel, guanyador.
Del 17 al 25 dŽagost – Gira pel nord dŽEspanya:
- Cervera de Pisuerga (Palència), Gran Premi. Joan Fuentes primer i Robert Lozano, segon.
- Burgos, Trofeu Fradulengo. LŽequip nŽès guanyador.
- Bilbao, Gran Premi Trapaga. Robert Muriel, segon i primers per equips de club.
- Àlaba, pujada al Opakua; Joan Fuentes, primer; Robert Lozano, segon i primers per equips de club.
12 de setembre - IV Volta a Valladolid. En competència de 126 corredors de 21 clubs dŽarreu dŽEspanya, lŽequip de la Penya NickyŽs-Puntpla va fer una gran exhibició, com veurem seguidament: Josep Guillem primer absolut, Robert Lozano segon de la general, Robert Muriel primer en metes volants, Joan Fuentes primer de muntanya, josep Guillem premi a la regularitat. I per arrodonir-ho lŽequip fou el campió en la classificació per equips de clubs.
13 de setembre - Valladolid, Campionat de cronoescalada; Robert Lozano, guanya.
23 de setembre - Osca, Gran Premi de Monzón. Segon, Josep Guillem, i tercer, Joan Fuentes i primers per equips de club.
29 de setembre a lŽ1 dŽoctubre – I Volta a Castelló de la Plana. Primer en la tercera etapa (Benicàssim), Joan Fuentes, qui, al final, quedaria segon de la Volta.

No hem volgut trencar la continuïtat de lŽexitosa relació dels resultats de lŽequip i hem deixat pel final el comentari dŽaltres temes dŽinterès:

El 16 de juny, Josep Casajuana i Pladellorens, regidor dŽesports del nostre Ajuntament des de lŽany 1979 ens fa saber que deixa el càrrec, ens expressa la seva satisfacció pel treball conjunt que hem realitzat i ens agraeix la nostra col·laboració.
És la Penya NickyŽs-Puntpla qui vol agrair-li la seva dedicació a lŽesport i el suport donat a les nostres inquietuds que en el transcurs del seu mandat li hem adreçat. El substituirà en Paco Plaza, també excel·lent amic i molt preparat puix era un excel·lent professional de la radiofonia esportiva.

El dia 31 de juliol el ciclisme terrassenc està de dol. Ha mort en accident de trànsit, a Cuenca, Arseni Moreno, Morenito per tothom. Impulsor del ciclisme terrassenc, en especial de lŽinfantil, entusiasta i inquiet cooperador en totes les organitzacions ciclistes, el trobarem a faltar.

Expressem a la seva família el condol de tota la Penya i Puntpla. Descansi en pau.

El mes dŽoctubre els cicloturistes del nostre país celebren la tradicional diada Montserratina. Les colles de la Penya no hi podien faltar i ens van sumar als prop de tres mil que hi van participar.

Si Abans ja havíem comentat lŽencertat desenvolupament de lŽequip de competició ara toca ressaltar la tasca dels altres grups i seccions que, en altres especialitats, també sŽhan distingit, els quals tindran el reconeixement en lŽacte de cloenda de temporada que la Penya NickyŽs-Punpla prepara pe al dia 16 de desembre.

Començarem per la Secció Excursionista de Muntanya, els components de la qual han realitzat un extens calendari dŽexcursions. Entre elles, hem de destacar les que han comprès les escalades següents:

Posets 3.375 m Punta Alta 3.014 m Pic Aneto 3.404 m
Pica dŽEstats 3.143 m Montcalm 3.077 m Basibenni Nord 3.015 m
Binnamala 3.298 m Pic Cenbillona 3.247 m Petit Binnamala 3.072 m
Carlit 2.921 m Moncayo 2.315 m  El mes de desembre sŽinaugura el 4t Concurs de Fotografia, el jurat del qual va donar el primer premi al tema el foradet mullat de Maribel Acebedo i Ricard Bosch. El segon premi va ser per Adelard Fernández, i el tercer per a Àngel Rincón, amb el tema paradís

El dia 10 de desembre han muntat el tradicional naixement de Nadal a la casa vella de lŽObac, que serà visitat corporativament en les properes festes.

El mes de desembre, com que no se sol sortir gaire en bicicleta, propicia la vida social i una de les activitats dŽaquest període és el tennis de taula, activitat en la qual vint-i-quatre associats van competir en el 13è campionat.

El guanyador fou Àngel Rincón, en segon lloc va quedar Sergi González, i en tercer, Enric González.

Ara toca comentar el quefer de les dues colles de cicloturistes, més de cent en total, als quals mai agrairem prou la popularitat que la Penya NickyŽs i Puntpla ofereixen per tot arreu amb el seu aire esportiu i de simpatia.

Seguidament oferim la classificació dels deu primers de cada colla, segons els mèrits adquirits en el campionat dŽaquesta temporada:

Colla A
Colla B
1r Carles Martínez, 2.375 Km - 102 punts 1r Enric Blanc, 1.635 Km - 70 punts
2n Tomàs López, 2.375 Km - 102 punts 2n Carlos Castellón, 1.480 Km - 70 punts
3r Francesc Matarín, 2.375 Km - 102 punts 3r Abel Salas, 1.560 Km - 67 punts
4t Francesc Vilanova, 2.375 Km - 102 punts 4t Jordi Sanromà, 1.265 Km - 67 punts
5è Manuel Muñoz, 2.375 Km - 102 punts 5è Josep MȘ Reyes, 1.290 Km - 65 punts
6è Josep Valle, 2.375 Km - 102 punts 6è Francesc Blanco, 1.345 Km - 65 punts
7è Antoni Martínez Muria, 2.305 Km - 99 punts 7è Manuel Rodríguez, 1.425 Km - 62 punts
8è Carles Vilanova, 2.305 Km - 99 punts 8è Jordi Cos, 1.380 Km - 60 punts
9è Rafel Cazorla, 2.305 Km - 99 punts 9è Xavi Miranda, 1.265 Km - 55 punts
10è Josep Martínez, 2.010 Km - 83 punts 10è Àngel Rincón, 1.115 Km - 50 puntsEl dia 16 de desembre ve lŽacte de tancament de la temporada. Una altra vegada ens reunim a la taula, exquisidament servida pel restaurant La Bóbila una gran colla dŽamics, quatrecents-trenta aquesta vegada, entre ells lŽalcalde, Manuel Royes.

Va contribuir en gran manera a lŽalegria amb què es desenvolupà lŽacte el sorteig de més de cent cinquanta regals que indústries i comerços amics de la Penya i de Puntpla ens van gentilment proporcionar i que, entre plat i plat es varen repartir.

A les acaballes del sopar es procedí al repartiment de premis i distincions dŽaquesta temporada als components de les dues colles de cicloturistes. Realitzà lŽentrega, Francesc Vilanova, president dels grups.

Va arribar el torn de premiar als destacats de lŽequip de competició. Com ja hem redactat anteriorment, el corredor Josep Guillem en va ser un gran triomfador.

A continuació es va fer el lliurament dŽunes plaques dŽhomenatge i agraïment als components de la direcció esportiva de lŽequip.

Finalitzat el lliurament de distincions i reconeixements que hem vingut esmentant, el president Josep Betriu ens adreçà unes paraules per remarcar els èxits conquerits, i va anunciar lŽacord que la Junta Directiva havia adoptat referent a la imposició de tres insígnies dŽor de la Penya.

La primera fou per Joaquim Mazas, fundador de la Penya. El president va comentar que, ara fa cinquanta anys, Mazas el va captivar per la Penya i que el seu ull clínic, mestre en el nostre esport, lŽajudat molt, tant per aconseguir el èxits de la Penya com ara amb Puntpla. Aquesta insígnia és la número catorze de les atorgades per la Penya i era justa i necessària la concessió ara que entrem en el cinquantenari de lŽEntitat.

A continuació es lliurà la insígnia dŽor número 15 a Joan Espinar, qui ha exercit diversos càrrecs a la Junta Directiva, sempre preparat i entusiasmat per ajudar en el que calgui.

La següent insígnia, la número 16, es va atorgar a Josep Casajuana, qui durant prop de vint anys va ser regidor dŽesports del nostre Ajuntament. Com ja hem mencionat anteriorment, en descriure el moment del seu relleu, repetim que la seva dedicació al foment de lŽesport terrassenc i particularment lŽànim emprenedor amb el qual sempre ha acollit les inquietuds de la Penya, que no han sigut poques, el van fer mereixedor dŽaquesta distinció.

Així va acabar la part protocol·lària i la no tant protocol·lària de la festa i va venir la part festiva amb un animat ball en el qual els ballarins, entre una i altra copa de cava, mostraren les seves habilitats.

A partir dŽaquest moment donem pas a la temporada vinent del 1996, lŽestelar de la Penya, la del CINQUANTENARI.