50è Aniversari
1996/2 - 50è Aniversari

Amb aquest capítol una altra part de la temporada 1996 que, com ja havíem avançat, requereix més espai de l’habitual, a conseqüència de l’afegiment dels transcendentals actes del cinquantenari de la Penya.

Acabàvem l’anterior capítol amb la inauguració de l’exposició del cinquantenari de la Penya al centre Cultural de la Caixa d’Estalvis de Terrassa i, ara per cronologia i significat, en començar aquest nou capítol, volem posar de relleu la visita que l’alcalde, Manuel Royes, va fer a l’exposició, ja que, per exigències del càrrec, no va poder assistir a la inauguració.

Va ser rebut per la Junta Directiva de la Penya, acompanyada d’alguns socis antics. Tots el van complaure explicant-li detalls i algun passatge de la història de la Penya que els afectava personalment.

El dia 27 d’octubre, en el restaurant La Bòvila, es va celebrar l’acte commemoratiu del cinquantenari, en el qual van participar més de tres-cents amics i amigues. A la taula presidencial hi havia el president, Josep Betriu, el president adjunt, Jordi Planas, l’alcalde, Manuel Royes; Fidel Sust, el secretari d’esports de la Generalitat de Catalunya, Frederic Prieto, el diputat responsable de l’Àrea d’Esports de la Diputació, i el regidor d’esports de l’Ajuntament de la nostra ciutat, Paco Plaza.

Finalitzà el banquet amb l’acte d’encetar el gran pastís commemoratiu, privilegi reservat al president, el qual va defugir-lo perquè, per primera vegada en cinquanta anys, no l’acompanyava la seva esposa, greument malalta. Davant de la insistència de tothom per complir amb el ritu, el president, emocionat, va tallar el pastís acompanyat de la seva filla.

Seguidament, el president dirigí als assistents unes paraules carregades d’emotivitat, reconeixement i també nostàlgia, després de les quals van començar a pujar i baixar constantment de la tribuna persones i institucions que intercanviaren recordatoris i plaques commemoratives.

El mateix dia 27 d’octubre es va escaure també la celebració de la Festa del Pedal, festa de la bicicleta organitzada per la Federació Catalana de Ciclisme i celebrada a Montserrat, en la qual la Penya ha estat sempre present. Com que el seu desenvolupament és matinal, va donar temps perquè la majoria pogués assistir a la commemoració del cinquantenari de la Penya.

I ja arribem al dia 29 de novembre, fita somniada en la qual la penya rebria lŽhomenatge de la ciutat. A les set de la tarda, en el saló Capitular de la casa Consistorial, petit davant el nombrós públic assistent, seŽns fa el lliurament de la Medalla dŽOr de la Ciutat.

Del protocol de lŽacte mencionarem la lectura del dictamen de lŽatorgament, lŽexposició de mèrits a càrrec del regidor Paco Plaza, i el parlament dŽagraïment de Josep Betriu destacant que aquest premi ens empenyia, encara més, a perseverar a fer esport, entitat i ciutat. Agraí també la comprensió i el sacrifici de les dones dels directius, que han permès que fóssim distingits amb aquest preuat guardó.

Tancà el solemne acte lŽalcalde, Manuel Royes, que va felicitar la Penya per aquesta distinció, va agrair-nos la tasca desenvolupada i ens va encoratjar de cara a la continuació.

Una vegada finalitzats els actes del cinquantenari , dŽinesborrable record per als qui els vam viure, hem de tornar a ressenyar la tasca habitual de la Penya, les activitats de la qual no van patir pas cap interrupció, ben al contrari, ja que els cicloturistes, els cicloesportistes, els muntanyencs i lŽequip de competició van mantenir –podríem dir superar- el prestigi de la Penya.

Així es va tenir present en lŽacte de cloenda de la temporada, celebrat el dia 14 de desembre al restaurant La Bòbila, amb la participació de més de tres-cents amics i amigues de la Penya i Puntpla. Començà escalfant lŽambient el sorteig de regals -dels quals en va haver quasi per a tothom- que foren repartits entre plat i plat.

En acabar el sopar, va començar el festival de reconeixements per la tasca realitzada. Els primers van ser els components de lŽequip de competició, que en aquesta temporada han assolit disset victòries individuals i setze per equips de club.

La majoria es van aconseguir en curses arreu de Catalunya, però cal ressaltar que lŽequip també va participar en competicions i voltes fora del nostre país. Així va ser el trofeu Morancho, a Saragossa, i la volta a Valladolid.

No es van guanyar totes les curses en què es participà, però, en conjunt, podem qualificar dŽexcel·lent aquesta temporada, que va culminar amb la conquesta de la Copa Catalana, campionat on puntuen una sèrie de curses al llarg de la temporada. A lŽèxit de lŽequip hi va contribuir de manera decisiva el quadre tècnic que el va dirigir.

Seguidament, va rebre el trofeu el guanyador de la XIV edició del campionat de tennis de taula, concurs que porta el nom de Trofeu Anna López Mena.

A continuació es va retre homenatge als cicloturistes, el nucli important de la vida de la Penya, que amb un promig de cent-vint participants, repartits en dues colles, cada dia de festa competeixen entre ells, cultivant lŽesport ciclista i oferint una simpàtica imatge per tot arreu on passen.

La colla A va fer 2.180 km, i els tres primers classificats dŽun total de cinquanta-set van ser: 1r Adolf García, 2n Carles Martínez i 3r Lluís Ortiz.

La colla B va fer 1.445 km, i els tres primers classificats de vint-i-vuit van ser: 1r Carles Castellón, 2n Francesc Blanco i 3r Gregori García.

El grup dŽexcursionisme de muntanya, cada dia més nombrós, va ser constant, i portà a terme un extens calendari dŽexcursions, culminades amb el 5è Concurs de Fotografia de Muntanya.

El concurs fou inaugurat el dia 7 de desembre i el tema era Muntanya. El jurat va atorgar el 1r premi a la fotografia titulada Resplendor, de Xavier Gaumis. En 2n va quedar la titulada Màxim risc, dŽen Salva, i en 3r la titulada LŽEncant, dŽAntoni García.

A continuació, van rebre un homenatge quatre associats fundadors de la Penya. En atorgar-los la insígnia dŽor de lŽentitat, Josep Betriu els va dedicar unes paraules amb les quals va posar en relleu la conveniència de premiar els que van construir la Penya oferint alè, entusiasme i fidelitat des del naixement de lŽentitat sense interrupció. Els guardonats van ser: Tomàs Serra, Andreu Querol, Joan Pastor i Frederic Bou. Estava acordat imposar una altra insígnia al nostre alcalde, Manuel Royes, però quedà pendent lŽentrega per a una propera audiència, ja que Royes no va poder participar a lŽacte.

Fins a aquest moment, i en el curs de molts anys, hem gaudit dŽun secretari diligent, intel·ligent i treballador, compromès com el que més amb el si de la Penya. Josep Molina, infatigable xerrameca, ja que era perillós amb el micro a la mà. En totes les tasques en què ha participat ha destacat, i ha demostrat una gran estimació per la Penya, la qual, agraïda, el va aplaudir llargament en el lliurament dŽuna placa, que va anar acompanyada dŽunes paraules del president. El trobarem a faltar !

LŽúltim acte de la fi de la festa i la temporada fou lŽhomenatge i lŽobsequi de regals i flors a les dones vinculades amb la Junta Directiva.