50è Aniversari
1997

Ja queda enrere 1996, lŽany del cinquantenari de la Penya, la inesborrable fita que ha omplert de goig els cors dels qui en som protagonistes, il·lusionats en la tasca de fer esport, fer entitat i fer ciutat.

Ja està programada la nova temporada, sŽha format nou equip de competició, i es convoca Assemblea General per, al dia 15 de febrer, però abans, cal atendre el compliment dŽun acord pendent de lŽanterior temporada: el lliurament de la insígnia dŽor de la Penya a Manuel Royes, alcalde la ciutat, lŽentrega de la qual es fa amb retard per dificultats de la seva agenda.

Les paraules dŽafecte i reconeixement que li dedicà el president de la Penya van ser correspostes per Manuel Royes amb unes paraules de les quals recordem: "Trobar-me de nou entre vosaltres em fa adonar-me, una vegada més, que no en va aquesta Penya ha estat distingida amb la Medalla dŽOr de la ciutat. Per a questa penya no existeix el desànim ..."

El dia 15 de febrer es va celebrar lŽAssemblea General de socis a la qual van assistir lŽhabitual cinquantena de socis. Van aprovar lŽacta anterior, la memòria esportiva i lŽestat de comptes. La Junta Directiva fou remodelada i quedà aprovada la composició següent: President Josep Betriu Llorens, President Adjunt Jordi Planas Claret, Vice-presidents Jaume Ponsa Sala, Francesc Vilanova Algarra i Adelardo Fernández Rodríguez, Secretari Carles Vilanova Hernádez, Tresorer Ramon Tejedor Farrando, Cap de material Antoni Martínez Muria, Vocals Miquel Espinar Berenguer, Josep Guimerà Guimerà, Josep Planas Ballbé. A aquesta junta cal afegir setze càrrecs més, dŽordre sectorial, col·laboradors habituals en tasques puntuals de la Penya.

LŽequip tècnic quedà constituït de la forma següent: Director Esportiu Mario Macià Silvestre, Tècnic Auxiliar Josep Guimerà Guimerà i Massatgista Josep Planas Ballbé.

Es posaren en relleu els programes que aquests any havien de desenvolupar la Secció de Cicloturisme i la Secció dŽExcursionisme de Muntanya, presentats pels seus respectius presidents: Francesc Vilanova i Adelardo Fernández.

LŽendemà en el transcurs dŽun esmorzar al restaurant La Bòbila, es portà a terme la presentació oficial de lŽequip de competició i del quadre tècnic que lŽhavia de dirigir. LŽequip era de la categoria júnior i els components eren Xavier Florencio, campió dŽespanya de la categoria; Joaquim Rodríguez; Jaume Rovira; David Pons; Manuel Palomino; Robert Ramírez, l’únic terrassenc; Carles Zarza; David Martínez; Aleix Rocamora, que provenia de la categoria cadet de la qual era campió de Catalunya; Raül Moral; i Daniel Viol. Els dirigia Mario Macià assistit per Josep Planas.

Els habituals parlaments posaren el to d’entusiasme i encoratjament de cara a la nova temporada que s’encetava. Potser cal ressaltar les paraules elogioses que ens dedicà Paco Plaza, regidor d’Esports de l’Ajuntament: "... La Penya Nicky’s-PuntPla és una entitat campiona en serietat, anys de funcionament, bona direcció i responsabilitat..."

El diumenge 23 de febrer debuta el nou equip amb la clàssica Pujada a lŽObac, que, aquest cop arriba a la vint-i-una edició. Cursa de caràcter social, compta amb la participació de cinquanta corredors de diverses categories i procedència.

El guanyador va ser el corredor de la Penya NickyŽs-PuntPla Jaume Rovira, seguit a un minut per altres corredors de la Penya encapçalats per Marc González, corredor del club Arrasateko, primer en la categoria Sub-23. Mencionem seguidament els primers classificats de les altres categories: Albert Rodríguez, cadet (C.C Bon Pastor); Rafael Moreno, cicloturista (C.C Moreno); Emiliano García, màster 50 (Bombers Generalitat); Francesc Fernández i Joaquim Cid, màster 40 i màster 50 (Penya NickyŽs-PuntPla); Carles Cortizo, cicloesportista (C.C Cunit); Iolanda Orellana, fèmina (Penya NickyŽs-PuntPla) i el més veterà Jaume Centellas (Penya NickyŽs-PuntPla).

Finalitzada la cursa, una vegada repartits els trofeus, es va obsequiar a tothom amb la tradicional coca i el vi generós.

El dia 7 de març es presenta la festa de lŽEsportista 96, certamen que ha de proclamar els millors de quaranta-una especialitats dŽentre cent trenta-nou candidats, així com lŽentitat més destacada.

Pel que fa al nostre esport, el ciclisme, el jurat va atorgar el primer premi al nostre corredor Oriol Gomis, i, també la nostra Penya va ser proclamada la millor entitat esportiva del 1996.

El dia 15 de març, després dŽuna llarga malaltia, va morir Conxita Pi, esposa del president de la Penya. La simpatia i serenor que lŽadornaven, així com la llarga convivència amb tota la Penya, tota la vida dŽaquesta història, ha fet molt sentida la seva pèrdua... Sempre la recordarem.

Des de febrer fins a la Festa Major de la ciutat, a primers de juliol, lŽequip manté una gran activitat. Participa en totes les curses del nostre país i en alguna volta a regions dŽEspanya , i competeix amb extraordinari èxit, com més endavant ho resumirem.

Som a la Festa Major, i a les acaballes, el dia 7 de juliol, es disputa el Campionat de Terrassa per a corredors de la categoria júnior, aportació ja tradicional de la Penya que es desenvolupa en voltes a la Rambla dŽEgara. Com està reglamentat, quan la participació és excessiva per la característica del circuit, es fan dues curses: una per als júniors de primer any (17) i una altra per al de segon any (18).

Dels júniors de primer any, Josep A. Castillo, del C.C Calderí, resultà el guanyador i la nostra Penya ho fou en la classificació per equips. Dels Júniors de segon any, el guanyador fou Pau Camón Farrell, del C.C Bon Pastor, equip que va ser el primer en la classificació per equips de club.

Van proclamar-se campions de Terrassa: Aleix Pont, de primer any i Ferran Domingo de segon any, els dos del C.C Bon Pastor. Cal esmentar que el corredor de la Penya NickyŽs-PuntPla Xavier Florèncio, capdavanter de lŽequip i ferm candidat a la victòria, va patir una caiguda que el va impossibilitat dŽacabar la cursa.

Després de la Festa Major de Terrassa, i fins als darrers dies dŽoctubre, lŽequip participa en moltes curses, campionats, voltes ... aquí i fora dŽaquí i amb un resultat extraordinari, són molts els èxits conquerits en aquesta temporada 1997. Tots els corredors de lŽequip de la Penya mereixen el reconeixement i la felicitació per la destacada actuació que han tingut.

No cal dir que la conjunció i el desenvolupament de lŽequip és obra de la mà directora de Màrius Macià i del quadre tècnic i auxiliar que el ca acompanyar, al qual fem extensiva la felicitació i el reconeixement de la Penya.

Pràcticament esgotada la temporada ciclista i ja esmentada lŽexcel·lent actuació de lŽequip de competició, descriurem seguidament les altres activitats ciclistes en lŽentorn de la Penya NickyŽs-PuntPla. Començarem pel ciclisme adaptat, especialitat que omple de joia els nostres sentiments dŽajuda a una afició amb dificultats físiques i en la qual hem tingut un reduït equip del qual nŽha sobresortit Enric Blanch, que va aconseguir dues medalles de bronze ens els Campionats dŽEspanya dŽenguany, una de CRI i lŽaltra de pista.

També han donat per acabada la temporada les dues colles de cicloturistes, el nucli entusiasta, gruixut i cor social de la Penya.

CLASSIFICACIÓ FINAL
XVII Cpat. Cicloturisme PC NickyŽs-PunPla (colla A)

1r Aguilera, Jordi 2200 km 96 pnt. 1r. sènior 2n Martínez, Carles 2200 Km 96 pnt.
3r Cazorla, Rafael 2200 Km 96 pnt. 1r. vet. B 4t Cruz, Joan 2200 Km 96 pnt.
5è Ortiz, Luis 2200 Km 96 pnt. 6è Pérez, Josep 2200 Km 96 pnt.
7è Valle, Josep 2200 Km 96 pnt. 1r. vet. A 8è Vilanova, Francesc 2125 km 93 pnt.
9è Martínez, Antoni 2045 km 89 pnt. 10è Royo, David 1925 km 83 pnt.

 

VII Cpat. Cicloturisme PC NickyŽs-PunPla (colla B)

1r Márquez, Víctor 1540 km 70 pnt. 2n Garcia, Gregorio 1540 km 70 pnt.
3r Orellana, Yolanda 1540 km 68 pnt. 4t Roldán, J. Antonio 1440 km 64 pnt.
5è Rodríguez, Manel 1365 km 57 pnt. 6è Centelles, Jaume 1290 km 57 pnt.Cal admirar la tasca que ha desenvolupat aquesta temporada la Secció dŽExcursionisme de Muntanya de la Penya NickyŽs-PuntPla. La satisfacció per els ascensions realitzades la veiem reflectida en la següent fotografia, en la qual sŽaprecien les cares somrients dels que van fer una de les gestes més destacades de lŽesport muntanyenc.

Les nombroses activitats i el calendari dŽexcursions elaborades per a aquesta temporada sŽhan complert amb èxit i bon temps. Veiem-ne un recull: van pujar a lŽAneto, Vallivernas, Perdiguera i Punta de lŽAlba i Pica dŽEstats dels Pirineus, Mulhacén i Alcazaba de Sierra Nevada.. Han sigut ascensions que han requerit més dŽuna jornada, i han hagut de descansar en campaments i refugis, els quals van trobar ben equipats.

Hem esmentat el més rellevant de la tasca de la Secció. No detallem les habituals excursions menors o de rodalies que omplen el seu extens programa.

Som a les acaballes de la temporada i el dia 13 de desembre celebrem lŽacte de cloenda, el tradicional sopar en el curs del qual es premien els mèrits dels que més han destacat o contribuït al desenvolupament de les diverses activitats de la Penya NickyŽs-PuntPla. En aquesta cloenda es van reunir quatre-cents vint-i-cinc amics en el restaurant La Bòbila, on van gaudir dŽun excel·lent sopar, amenitzat amb el sorteig de nombrosos regals, quasi per a tothom.

Els habituals parlaments del president, Josep Betriu; del regidor dŽesports de lŽAjuntament, Paco Plaza, i del secretaria de la Federació Catalana de Ciclisme, Ramon Ariza, centraren lŽacte i foren molt animosos per a tots, ja que tots han contribuït poc o molt a favor de lŽentitat, de lŽesport i de la ciutat.

A partir dŽaquest moment la munió de trofeus que es veuen a la tribuna aniran desapareixen en ser lliurats als premiats, la majoria als cicloturistes, que els van rebre de mans del president de la secció, Francesc Vilanova.